Bericht

Werkzaamheden N231 Legmeerdijk

Werkzaamheden

Binnenkort worden in opdracht van de provincie Noord-Holland reparatiewerkzaamheden uitgevoerd aan de N231 (Legmeerdijk) tussen de Marshallsingel en de Meerlandenweg.

 

Wat wordt er gedaan?

Na klachten over schades en uit inspectie is gebleken dat de Legmeerdijk op verschillende locaties dusdanig verzakt is dat er herstelmaatregelen noodzakelijk zijn. Daarom een deel van het asfalt verwijderd, worden de oneffenheden gevuld en wordt er een nieuwe deklaag op het wegdek aangebracht. Na uitvoering van deze herstelwerkzaamheden kan de Legmeerdijk weer een aantal jaren mee.

Wanneer?

De herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd in de nacht. Gedurende 3 nachten, namelijk 11, 12 en 13 november, tussen 20:00 en 05:00 uur.

Impact

Het is voor de werkzaamheden nodig om het gedeelte van de Legmeerdijk vanaf de Marshallsingel tot aan de rotonde met Japanlaan en Meerlandenweg in één richting (richting Aalsmeer) af te sluiten voor het gemotoriseerd verkeer. Tijdens de afsluiting van de Legmeerdijk in zuidelijke richting, kan alleen het verkeer in noordelijke richting gebruik blijven maken van de Legmeerdijk. Deze afsluiting heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van woningen en/of bedrijven.1

Het kan voorkomen dat percelen tijdelijk afgesloten zijn tijdens het aanbrengen van het asfalt. Op het bijgevoegde plaatje is te zien in welke nacht er op welke locatie gewerkt wordt.

Het is raadzaam, indien u ’s nachts van huis moet, hier met uw planning rekening mee te houden. Wij vragen u de aangegeven rijrichting te volgen.

Omleiding verkeer richting Aalsmeer

Het verkeer in zuidelijke richting wordt omgeleid via de Beneluxbaan, Bovenkerkerweg en N201. De route is te zien via onderstaande link.

Omleiding Amstelveen – Aalsmeer

Openbaar vervoer en fietsers

Voor het openbaar vervoer wordt een uitzondering gemaakt. De bushaltes blijven in gebruik en de bus zal begeleid worden door verkeersregelaars. Het fietspad blijft tijdens de werkzaamheden open voor doorgaand fietsverkeer.

Meer informatie

Indien u over deze brief vragen heeft neem dan contact op met het servicepunt van de provincie Noord-Holland op het nummer 0800-0200600 of het emailadres servicepunt@noord-holland.nl